Prof. Dr. Dra. Taniawati Supali, a professor of parasitology from FMUI and also a DPBS – FMUI lecturer has been awarded The Bosscha Medal from Leiden-Delft-Erasmus Universities on October 31, 2022. The award was presented by Prof. dr. Wim van den Doel, the dean of Leiden-Delft-Erasmus Universities.

Professor Tania actively works with various organizations both domestic and international in the area of parasitology and immunoepidemiology through her excellent scientific rigor and organizational capacity, Prof. Tania has been able to conduct unique studies in challenging environments throughout Indonesia which will contribute to the health and well-being of those who live in remote areas of the Indonesian archipelago.

Thank you, Prof. Tania, for always being an inspiration and dedicating your knowledge and abilities to the betterment of the people of Indonesia

Prof.Dr.Dra. Taniawati Supali, guru besar parasitologi dari FKUI dan juga dosen DPBS – FKUI telah mendapatkan penghargaan The Bosscha Medal dari Leiden-Delft-Erasmus Universities pada 31 Oktober 2022. Penghargaan tersebut diserahkan oleh Prof. dr. Wim van den Doel, dekan Universitas Leiden-Delft-Erasmus.

Profesor Tania secara aktif bekerja dengan berbagai organisasi baik domestik maupun internasional di bidang parasitologi dan imunoepidemiologi melalui ketelitian ilmiah dan kapasitas organisasinya yang luar biasa, Prof. Tania telah mampu melakukan studi unik di lingkungan yang menantang di seluruh Indonesia yang akan berkontribusi pada kesehatan dan kesejahteraan -menjadi mereka yang tinggal di daerah terpencil di kepulauan Indonesia.

Terima kasih Prof Tania yang selalu menjadi inspirasi dan mendedikasikan ilmu dan kemampuannya untuk kemajuan bangsa Indonesia